ISMERKEDJ MEG A SPORTFOGADÁSI STRATÉGIA FOGALMÁVAL, TÍPUSAIVAL, EZEK NÉPSZERŰ VÁLTOZATAIVAL!

Sportfogadási stratégia: a nyereségszerzés kulcsa

A szerencsejátékokra, így a sportfogadásra is jellemző, hogy nagy szerepe van a szerencsének. Igaz az is, hogy akár egyetlen jó tippel lehet nagy összeget nyerni, s épp akkora eséllyel elveszíteni azt. Egy komoly játékos nem ragad le ezen a szinten, a szerencsefaktornak kisebb szerepet tulajdonít, ehelyett egy jól megválasztott fogadási stratégiával törekszik hosszú távon nyereségessé válni. Hosszú távon nincs annak jelentősége, ha egy-egy mérkőzés eredménye vereséget jelent, mert a cél az, hogy összességében záruljanak a fogadások nyereséggel.

Többféle fogadási stratégia létezik, érdemes ezekkel megismerkedni, s azt alkalmazni, amelyik legjobban beválik, hisz megfelelő stratégia megválasztása szükséges ahhoz, hogy esélyed legyen hosszú távon nyereségessé válni. Sportfogadási stratégiáról szóló cikkünk ehhez nyújt segítséget hasznos tanácsokat nyújtva kezdő és haladó szerencsevadászok számára egyaránt. Míg a legtöbb szerencsejáték esetén csupán a szerencsének köszönhetően lehet tetemes összegeket nyerni, a nyereséges sportfogadáshoz tudás is kell. Időről időre egyre nagyobb tapasztalatot szerezve növelheted ennek esélyét a szerencsének kisebb szerepet tulajdonítva.

Modern világunkban egyre többen tartják fontosnak a különféle szolgáltatások elérése céljából a kényelmes megoldásokat. Így van ez a sportfogadás esetén is. Amennyiben szeretnéd a fogadásaidat az otthon kényelmét élvezve megtenni ahelyett, hogy rohangálnál a lottózóba, megvan rá a lehetőséged. Az online felületen számos fogadóiroda kínálja szolgáltatásait, melyek között kedvedre válogathatsz. Ha megtaláltad a megfelelőt, regisztrálsz, ezáltal létrejön a fogadószámlád, s miután erre pénzt töltöttél, bele is vághatsz a fogadásokba. Több ezer sportesemény megtekinthető, nyomon követhető, válogathatsz ezek közül kedved szerint.

Mi a fogadási stratégia?

Bármennyire is fontos a játékélmény a sportfogadás esetén, tagadhatatlan, hogy mindenki fő célja a nyereségszerzés. A szerencse nem mindig szegődik melléd, jó, ha van, de erre nem lehet alapozni. Hosszú távon kell eredményt produkálni, ehhez sok tapasztalat, megfontolt döntéshozatal szükséges. A sportfogadás, s az egyes sportágak vonatkozásában kellő tudás birtokában, megfelelő stratégia alkalmazásával – a vereségnek a lehető legkevesebb esélyt adva – profitra tehetsz szert, sikeresnek mondhatod magad a sportfogadók körében. Ha úgy érzed, ez a te világod, tűzd ki azt célul, hogy minél kevesebb energia-befektetéssel hosszú távon profitot szerezz, azaz dolgozz ki nyereséges fogadási stratégiát a magad számára.

Népszerű sportfogadási stratégiák

A sportfogadók körében gyakran alkalmazott stratégia a pozitív és a negatív progressziós fogadás. Az első esetben tétet nyerés esetén emelünk, a második esetben pedig épp akkor, ha nem nyertünk, így kompenzálva a veszteséget. A biztonsági fogadás is népszerűnek számít, ez azt jelenti, hogy amennyiben veszítünk, a következő tétet kisebb összeggel tesszük meg. A teljesség igénye nélkül kedvelt stratégia a Martigale fogadási stratégia, mely bár nagy tőkét igényel, egyben ígéretes is. Ennek egy fejlettebb változata a D’Alembert-rendszer. Ezeken kívül valamennyi sportfogadási stratégiával megismerkedhetsz, részletes információkat megtudhatsz az aloldalakon. Javasolt ezeket végigolvasni, mert segítenek abban, hogy a számodra megfelelőt megtaláld. 

melbet 100% első befizetés

Mit javasolnak a tapasztalt fogadók?

Nem egyszerű feladat megtalálni azt a fogadási stratégiát, amelyikkel hosszú távon nagy profitra lehet szert tenni. Nincs erre recept, de érdemes figyelembe venni, mit javasolnak a tapasztalt fogadók:

Az egyik ilyen, amit szívesen alkalmaznak, a Martingale fogadási stratégia. Ez a legismertebb, úgynevezett tétemelési stratégia. Azért hívják így is, mert az a lényege, hogy vesztes tipp esetén addig duplázod a tétet, míg nem nyersz. Ha egyszerűnek is tűnik, be kell látni, hogy komoly tőke kell hozzá hisz sorozatos veszteség esetén is emelni kell a téteket. 

Gyakran alkalmazzák a rutinos fogadók a Fibonacci sportfogadási stratégiát. Ez az előzőnél kicsit barátságosabb. Ennek alapja a Fibonacci számsor. Három vagy magasabb odds-nál alkalmazott módszer. Vesztes tipp esetén ez esetben is emelni kell a tétet, ami mindig az előző két tétegység összege. 

Szívesen alkalmazzák a tapasztalt sportfogadók a D’Alembert módszert. Eszerint vesztes tipp esetén egy egységgel növeled az alaptétet. Ha vesztes tipp után nyertes tipp jön, akkor pedig egy egységgel csökkented. Tehát a pénzedet csak nyerő szériák esetén nyerheted vissza. 

A legegyszerűbb, s talán épp ezért a legnépszerűbb módszer a fix tétes fogadási rendszer. Mivel – ahogy erre a neve is utal – mindig ugyanazzal a téttel játszol, hiába vesztesz vagy nyersz nagy összegeket, legközelebb a tét ugyanakkora marad, a legbiztonságosabb is egyben a fogadási módszerek között. 

Sokak kedvelik még az alacsony százalékú sportfogadási stratégiát. Itt nincs nagy kockázat, a rendelkezésre álló keretednek mindig csak egy-két százalékát teszed fel. Nem sok profitra tehetsz szert ezzel a módszerrel, de nagy előnye, hogy talpon tudsz maradni komoly veszteségszéria esetén is. 

22bet promóció

Ismerkedj meg a fogadási tétek típusaival!

Ha vonzódsz a sportfogadás iránt, nem lehet fejest ugorva gondatlanul belevágni, fogadásokat kötni, mert a kudarc hamar lelomboz, elveszi a kedved az egésztől már azelőtt, mielőtt megtapasztalnád mind a játékélmény, mind a nyereményszerzés örömét. Ehelyett mindenekelőtt nagyon sok információra szert kell tenned a témában. Ismerned kell többek között a fogadási tét típusokat. 

Lássunk néhány alapinformációt:

 • 1X2: 1= hazai győzelem; X= döntetlen; 2= vendéggyőzelem
 • 1 X: hazai győzelem vagy döntetlen
 • 1 2: hazai vagy vendég győzelem
 • X 2: döntetlen vagy vendég győzelem.

Találkozhatsz más jelölésekkel is. Például vannak oldalak, ahol a hazai győzelmet H-val, a döntetlent D-vel, a vendég győzelmet V-vel jelölik.

Ha eredményre szeretnél fogadni, azt több módon teheted:

 • A játékidő eredménye (Full Time) esetén a mérkőzés végeredményére fogadhatsz (hazai, döntetlen vagy vendég).
 • A dupla esély (Double Chance) a mérkőzés három lehetséges eredménye kettőre szűkítve (1X – X2 – 1 2).
 • DNB (Draw No Bet) esetén csak két csapat győzelmére lehet tippelni, döntetlenre nem. Ha a végeredmény döntetlen, visszakapod a téted összegét.
 • A pontos eredmény (Correct Score) azt jelenti, hogy a mérkőzés végeredményét tippeled meg.
 • Tippelhetsz a félidő eredményére (Half Time) is. Háromesélyes lehet: hazai, döntetlen vagy vendég. Itt is van dupla esély: 1X, X2, 12.
 • Megtippelheted azt is, hogy az általad választott csapat félidőben vagy a mérkőzés végéig vezetni fog (Half Time vagy Full Time).
 • Hendikep fogadás esetén az egyik vagy a másik csapat gólelőnnyel indul, ami a végeredményhez hozzáadódik.

Fogadhatsz gólokra is: például megtippelheted, hány gól születik a meccsen, a gólok számát az egyik vagy a másik csapatnál, lesz-e gól az adott meccsen, ki lesz a gólszerző stb, valamint szögletekre, lapokra: például arra, melyik csapat végez több szögletet, megtippelheted a szögletek, büntetőlapok számát stb.

Az iménti felsorolás a teljesség igénye nélküli, de az jól látszik, hogy bőven van lehetőség, amiből választani lehet. 

Összegzés:

Ahogy a cikkből kiderült, a sportfogadás során a hosszú távú profitszerzés kulcsa a megfelelő stratégia kiválasztása és alkalmazása. Ehhez széles látókör, nagyon sok ismeret, tájékozottság szükséges a sportfogadás, s az egyes sportesemények terén. 

Remélhetőleg a cikk felkeltette érdeklődésedet, kedvet érzel ahhoz, hogy elmélyülj a témában, az aloldalakon található stratégiák végig olvasása hozzásegít ahhoz, hogy ezek között megtaláld a számodra megfelelőt, amellyel nyereséges sportfogadóvá válhatsz.