A hétközi győzelem (Újpest – Ferencváros 0-1) után beérte az NB1 mezőnyét a Fradi a mérkőzések számát tekintve, pontban viszont nagyon is elhúztak a zöld-fehérek, ugyanis már 9 pontos előnnyel robognak az újabb bajnoki cím felé a fehérváriakkal szemben. Jelen állás szerint a 6-11 helyezettekig bárki kieshet, de egy komolyabb visszaeséssel még a 4. helyzett Puskás sem érezheti magát biztonságban. A friss kormányrendeletnek köszönhetően úgy tűnik, hogy újra mehetnek nézők a futball mérkőzésekre, feltéve, hogy a klubok minden biztonsági előírást betartanak és betartatnak. Nagy előrelépés lehet ez a hosszabb kihagyás után, ami talán újra felpezsdíti a hazai foci és szurkolói életet.

A mérkőzéseket tekintve, a pénteki Kaposvár – Zalaegerszeg összecsapáson most nagyon oda kell figyelni a zalaiaknak, ha szeretnék még a bentmaradásról dédelgetett álmaikat megtartani. A kaposvári egylet jelenti jelenleg az egyetlen biztos pontot a pontszerzésre, amit nem szabadna elszalasztani a kék-fehéreknek.
A szombati napon a nem kis meglepetést mutató Kisvárda fogadja otthon a hétközben leszerepelt Újpestet, ahol szintén nem lesz könnyű dolga a liláknak, hiszen a Kisvárda a hazai mérkőzéseket tekintve a 4. a rangsorban.

A Diósgyőr az idén nagyot futó Mezőkövesdet fogadja és szakíthatja meg a menetelésüket. Nagy valószínűség szerint az eddig kimagasló játékot produkáló mezőkövesdi lufi le fog ereszteni, de ezekre a jóslatokra csakis Cseriék kreativitása cáfolhat rá.

A Paks – Fehérvár talán a legbiztosabb vendég győzelmet ígéri a hétvégére, ehhez azonban Bödééknek is lesz egy-két szavuk. Nem lesz egyszerű a vendégek dolga, amennyiben még szeretnék elérni a dobogó legfelső fokát. Ehhez viszont egy sima győzelmet kell aratniuk a Paks ellenében.

A vasárnapi első, Honvéd – Debrecen összecsapás komoly előrelépés lehet a menekülésben lévő Honvédnak egy esetleges győzelem esetén, míg a Debrecennek a rendkívül gyenge teljesítményen történő javítás lehetne a cél. Nagy talány, hogy mit akarhat idén a Loki, hiszen az eddig mutatott kilátástalan játék nem sok jóval kecsegteti a hajdúsági szurkolókat.

Az NB1 hétvégi zárómérkőzésén az Akadémia fogadja a zöld-fehéreket, akik jól készültek a hétközi megmérettetéssel. Ha ki tudják pihenni magukat vasárnapig, akkor a Pancho arénában sem lesz nehéz a győzelem megszerzése. Persze a “fiatal felcsúti akadémisták” sem fogják könnyen adni a bőrüket.

Amennyiben már izgatottan várod a meccseket és talán fogadni is szoktál, akkor itt egy brutális bónusz, amit érdemes kihasználnod, ha újonnan regisztrálsz a Rabona sportfogadó irodánál.

Menetrend:

2020.05.29. Péntek 20:00 Kaposvár-Zalaegerszeg
2020.05.30. Szombat 16:55 Kisvárda – Újpest
2020.05.30. Szombat 19:00 Diósgyőri VTK – Mezőkövesd
2020.05.30. Szombat 21:05 Paks – MOL Fehérvár FC
2020.05.31. Vasárnap 18:55 Honvéd – Debreceni VSC
2020.05.31. Vasárnap 21:05 Puskás Akadémia – Ferencvárosi TC