Mit jelent az Ázsiai hendikep sportfogadási stratégia?

Népszerű sportfogadás stratégia: Ázsiai Hendikep

Bárki, aki a sportfogadás mellett voksol, azt elenyésző mértékben teszi a játékélményért, sokkal inkább a nyereményszerzés a motiváló. Vannak, akik csak kedvtelésből, csupán a szerencsében bízva teszik meg tétjeiket, ami éppúgy hozhat borsos nyereményt, mint óriási veszteséget. Akik viszont komolyan, hosszabb távon szeretnének sikeresek maradni a sportfogadás világában, azok tudják, hogy nagyon sok ismeretre, megfelelő lelki hozzáállásra, s nem utolsó sorban megfelelő stratégiára van ehhez szükség. 

Számos sportfogadási stratégiát találsz az online felületen, amelyekkel érdemes tisztában lenni, hogy a habitusodnak megfelelőt kiválaszd. Mást kell választanod akkor, ha higgadt, nyugodt típus vagy, s a biztos nyeremény elérése a lényeg, s mást akkor, ha szereted az izgalmakat, a kockázatvállalást. Cikkünkben az Ázsiai Hendikep fogadást mutatjuk be.

Mi az Ázsiai Hendikep?

Nem véletlenül ez a neve., hisz ezt a fogadási típust Ázsiában kezdték el először használni, ott vált egyre népszerűbbé, majd alap fogadási típussá nőtte ki magát. Fokozatosan terjedt át Európára, ezen belül Magyarországra is, s vált egyre népszerűbbé, kedvelt fogadási típussá. Sokan azért nem vágnak bele, mert nem értik az Ázsiai Hendikep lényegét. Remélhetőleg cikkünk segítséget nyújt azok számára, akik még nem próbálták ki, de érdeklődnek iránta.

Az Ázsiai Hendikep lényege az, hogy a mérkőzésen az egyik csapat előnnyel indul a másikkal szemben, s ezt a képzeletbeli előnyt a végeredményhez hozzászámolják. Abban az esetben, ha a mérkőzés döntetlennel végződik, a feltett téted összegét visszakapod a fogadóirodától. Ha az előnnyel számítva nyer az a csapat, amelyikre fogadtál, megnyerted a fogadást. Kombinált lehetőségek is kínálkoznak, így a tét fele visszanyerhető.

Sokan azért kedvelik az Ázsiai Hendikep fogadási típust, mert a bukmékerirodák – a hasonló fogadási típusokhoz képest – ez esetben jobb odds-okat (nyereményszorzókat) kínálnak. Az is mellette szól, hogy ez az a típus, amely esetén a legkevesebb hasznuk van a szolgáltatóknak. Az Ázsiai Hendikep nem összetévesztendő az Európai Hendikeppel, mert az európai kimenetele mindig kétesélyes, az ázsiaié pedig többesélyes lehet.

Mikor érdemes hendikeppel fogadni? Tanácsok kezdőknek

Maga a szó, hendikep hátrányt jelent. Nem csoda, hogy a kezdő játékosok nem értik, mikor érdemes ezt a módszert alkalmazni, hendikeppel fogadni. A tapasztalt játékosok az esélyek kiegyenlítése céljából fogadnak hendikeppel abban az esetben, ha két csapat nem egyenlő eséllyel indul, az egyik erősebb, mint a másik. Tovább bonyolítva: van pozitív és negatív hátrány/hendikep. Az első esetben egy bizonyos összeget hozzáadnak a pontokhoz vagy a célokhoz. Ezt akkor alkalmazzák, ha az egyik csapat gyenge a másikhoz képest, s csak a hendikeppel együtt számítva tud nyerni. A másik, a negatív hendikep esetén a pontokat, célokat nem hozzáadják, hanem elveszik. Értelemszerűen ez akkor jellemző, ha az ellenfél csapat az erősebb. 

zulabet-regisztracio

Ismerkedj meg az Ázsiai Hendikep típusaival!

Az imént említésre került, hogy van pozitív (pluszos) és negatív (mínuszos) hendikep. Ismerkedjünk meg ezeken belül a fogadási típusokkal. Az online felületen az Ázsiai Hendikep rövidítésére az AH betűkombinációt használják.

Pluszos Ázsiai Hendikep típusok:

AH+0.0: Nullás hendikep esetén a mérkőzés győztese az a csapat, amelyik valóban nyert; döntetlen esetén visszajár a tét.

AH+0.25: Nyersz, ha a csapatod győz, ha veszít, a téted bukod. A +0.25 esetén a tét kétfelé oszlik: egyik fele 0-s ázsiai hendikep, másik fele 0.5-ös. Ezek között fele-fele arányban oszlik meg a tét. 

AH+0.50: A félpontos előny miatt nincs döntetlen, a fogadással vagy veszítesz (ha csapatod vereséget szenved), vagy nyersz (ha a csapatod nyer a mérkőzésen), pénzt nem kapsz vissza. 

AH+0.75: Nyersz, ha győz a csapatod, vagy döntetlen esetén. A tét kétfelé oszlik fele-fele arányban: egyik fele 0.5-ös, másik fele 1-es hendikep. Ha csapatod 1 gólos vereséget szenved, a 0.5-ös része vesztes, a másik fele (1) esetén a tét felét visszakapod.

AH+1.0: Nyersz, ha a csapatod nyer, vagy döntetlen esetén, mivel a hendikep összege hozzáadódik a végeredményhez. Ha a másik csapat nyer 1 góllal, visszajár a tét, mivel az eredeti 0-1-es végeredmény hendikeppel számítva 1-1, azaz döntetlen. 

AH+1.25: Nyersz, ha nyeri a mérkőzést a csapatod vagy döntetlen esetén. Megoszlik a tét egy +1.5-ös és egy +1-es fogadásra. Csapatod egy gólos vesztesége esetén nyertes a tét +1.5-ös fele, a másik, a +1-es esetén téted fele visszajár.

AH+1.50: Nyersz, ha nyer a csapatod, 1 gólos vesztesége, valamint döntetlen esetén.

AH+1.75: Azokban az esetekben nyersz, mint az előzőnél. A tét megoszlik +1.5-ös és +2-es fogadásra. 2 gólos veszteség esetén a tét +1.5-ös fele vesztes, a másik, +2-es fele esetén visszajár a tét fele.

AH+2.00: Itt is ugyanaz a három eset jelent nyerést számodra. Csapatod két gólos vesztesége esetén lesz döntetlen a +2-es hendikeppel a végeredmény, ekkor kapod vissza a tétet.

Mínuszos ázsiai hendikep fogadási típusok:

AH-0.25: Csapatod legalább 1 gólos győzelme esetén nyersz. A fogadás megoszlik: +0: döntetlen végeredmény esetén a tét fele visszajár, másik felét (-0.5) veszted.

AH-0.50: Csak akkor nyersz, ha győz a csapatod.

AH-0.75: Nyersz csapatod minimum 2 gólos győzelme esetén. A tét két fogadásra oszlik: Egy gólos győzelme esetén az egyik felét nyered: első fogadás – 0.5, a másik felét visszakapod: második fogadás -1.

AH-1.0: Legalább 2 góllal kell nyerni a választott csapatodnak ahhoz, hogy nyerj, mivel -1 hátránnyal indul. 

AH-1.25: Legalább 2 góllal kell nyernie a csapatodnak ahhoz, hogy nyerj. A tét itt is megoszlik két fogadásra: -1.0 és -1.5. 1 gólos győzelem esetén a téted egyik felét (-1) visszakapod, másik felét (-1.5) elveszíted.

AH-1.50: Nyersz, ha csapatod legalább két góllal győz.

AH-1.75: Nyerésedhez csapatod legalább 3 gólos győzelme szükséges. Ez esetben is két részből áll a fogadás: -1.5 és -2. A csapatod 2 gólos nyerése esetén a -1.5-ös felével nyersz, a -2-es felét visszakapod.

AH-2.0: Legalább 3 góllal kell nyerni a csapatodnak ahhoz, hogy nyerj, s 2 góllal a döntetlenhez, hogy visszakapd a téted, mivel -2 hátránnyal indul. 

22bet promóció

Összegzés:

Cikkünkben egy széles körben ismert, kedvelt stratégiát, az Ázsiai Hendikep fogadási típust mutattuk be. 

Az Ázsiai Hendikep fogadási típusnak számos előnye van a többivel szemben:

  • Erre a típusra a fogadóirodák viszonylag magas odds-okat kínálnak. 
  • Ha a hendikeppel számított végeredmény döntetlen, visszakapod a feltett téted összegét, osztott fogadás esetén a felét.
  • Lényegesen nagyobb esély van nyerésre, mint a sima, 1X2 fogadások esetén.

Akik halottak már róla, de nem mertek belevágni, mert bonyolultnak tűnt, azok számára remélhetőleg a részletes bemutatás sokat segített abban, hogy érthetőbbé, átláthatóbbá váljon. 

A megfelelő stratégia megválasztása elengedhetetlen a nyereséges sportfogadáshoz. Ha úgy gondolod, hogy az Ázsiai Hendikep a neked való módszer, amit alkalmazni szeretnél fogadásaid során, szánj rá időt, mélyülj el benne!