Felelősségteljes szerencsejáték

Ahhoz, hogy kordában tartsd az online és offline szerencsejátékaid, szeretnénk néhány nagyon fontos információt megosztani veled. Köztudott, hogy a szerencsejáték elég nagy befolyással van az emberi érzelmekre és túlzásba vitele az egészségre is. Ennek értelmében semmiképpen nem támogatjuk az egészségre káros játékot, ami már negatív kategóriába tartozik és nem a játék élvezetébe. A szerencsejátékok különböző izgalmakat nyújthatnak, attól függően, hogy milyen típusú játékot űz az ember. Mivel itt valódi pénzt kockáztatsz, ezért elengedhetetlen, hogy tiszta fejjel és megfontolt döntések után tegyél fel bármilyen tétet, akár pókerezel, blackjackezel, vagy a rulett kerék pörgetésére vársz. Statisztikák azt jelzik, hogy komoly probléma káros játékszenvedély, ezért ha picit is úgy érzed, hogy hajlamos vagy túlzásba vinni a játékot, akkor azt tanácsoljuk, hogy el se kezd és bele se fogj. Hosszú távon biztos, hogy meg fogsz botlani, melynek következményei az egészen picitől a megélhetést fenyegetőig terjedhetnek.

A betmonkey.net keretein belül csapatunk elkötelezett híve a kordában tartott és szoros keretek között űzött szerencsejátéknak. Ezért külön kiemeljük, hogy oldalunkat csak és kizárólag 18. életévüket betöltött vagy nagykorú személyeknek készítettük. Fontosnak tartjuk a figyelemfelhívást, hogy milyen káros veszélyei lehetnek a nem felelősségteljesen űzött szerencsejátéknak, ezért mellszélességgel kiállunk a játékfüggőség megszüntetése és visszaszorítása mellett. Amennyiben úgy érzed, hogy problémáid adódnak a veszteségeidet illetőn, vagy a játékot már nem tartod élvezetesnek, akkor azonnal keress fel szakembert, aki segíteni tud. Segítséget találsz az alábbi oldalakon:

https://90lepes.hu/szenvedelybetegek/
http://www.maradjonjatek.hu/teszt
http://fuggosegkezeles.hu/fuggosegrol/item/97-szerencsejatek-fuggoseg

A szerencsejáték függőség kezeléséhez – és emellett a megelőzéséhez is – szükség esetén bármikor szakszerű segítséget kaphatsz az Ökumenikus Segélyszervezet égisze alatt működő „Játék határokkal” programnak köszönhetően.

Elképzelhető, hogy már párszor felmerült benned is, hogy esetleg játékfüggő vagy-e?

Néhány mondatban szeretnénk segítséget adni ahhoz, hogy fel tudd ismerni azokat a jeleket, melyekből arra következtethetsz, hogy esetleg problémáid lehetnek a játékkal.
Egyik fő tünet, ha semmi nem érdekel a játékon kívül és minden nap csak e körül jár az agyad. Ha már a hétköznapi életed fontosabb dolgait is alárendeled a játékszenvedélyednek és olyan dolgokat nem végzel el, vagy szorítasz háttérbe, amely szerves része az életednek, akkor bizony el kell gondolkoznod.
Ha például elhanyagolod a munkád, vagy a családod esetleg a barátaiddal töltött időt nem tartod már fontosnak, akkor valami gond lehet. Ezeket mindenképp tarts észben mielőtt leülsz játszani, hogy nincs-e olyan teendőd, ami fontosabb lenne annál, mint hogy játssz. Elképzelhető az is, hogy már nem tudsz bízni az ítélőképességedben és olyan veszteségeket halmozol fel, melyeket már nem tudsz kezelni és esetleg kölcsönt kell kérned, vagy el kell adnod bizonyos magántulajdonaidat, hogy finanszírozni tudd a további játékot.

Szerencsére a szerencsejáték szolgáltatók is partnerek abban, hogy egészséges keretek között tudd a játékod, így közvetlen segítséged tudnak nyújtani ők is, amennyiben problémád adódna. Lehetőséged van az önkorlátozásra, aminek következtében bizonyos időszakra péládul ki tudod magad tiltani, vagy bizonyos limiteket állíthatsz be heti vagy havi szinten. Így nem fordulhat elő az, hogy végtelen mennyiségű pénz fizess be például egy adott kaszinó felületére, mert meg tudod határozni, hogy legfeljebb csak pl 100 000 HUF-ot fizethetsz be és az ezt meghaladó összegeket automatikusan el fogja utasítani a rendszer.

Fontos továbbá sportfogadásnál, hogy csak objektív érzelmeket nélkülöző döntések alapján kockáztasd a pénzed bármilyen sporteseményen. Ha a kedvenc csapatodra fogadsz, akkor belefuthatsz teljesen irracionális döntésekbe, melyeket később nagyon megbánhatsz. Ezért mindig próbáld kívülről is figyelni magad, hogy ha más tenné ugyanazt amit te, akkor tanácsolnád-e neki, vagy esetleg megpróbálnád lebeszélni a téves döntésről. Nagyon lényeges még, hogy meg kell tanulnod veszíteni, hiszen ez a szerencsejáték egyik alapvető velejárója. Ha nem tudod feldolgozni, hogy pénzt veszítesz, akkor ne játssz. Frusztrált lehetsz ha komolyabb összeget veszítesz el egy biztosan vélt fogadás után, ezért aztán meg fogod próbálni visszanyerni a bukott összeget, ami további hibás döntésekhez fog vezetni és ismét bukás lesz a vége. Ez a spirál szinte addig húzhat magával, míg minden pénzed el nem bukod, ezért nem ajánljuk, hogy megfelelő lelki felkészültség nélkül kezd neki a játéknak.

Ennek ellentéte, amikor szinte minden bejön és úgy érzed, hogy nem tudsz veszíteni. Nos, el kell mondjuk, hogy ez is egy téves felfogás. Mindig vannak sikerszériák és bukószériák. Ha ezzel tisztában vagy, akkor egyértelmű, hogy semmi sem tart örökké, így a folyamatos nyereményeket előbb-utóbb bukások fogják követni. Ezért azt ajánljuk, hogy győzelmi szériánál tegyél félre minél többet arra az időre, amikor nem lesznek annyira sikeresek a tippjeid.

Ha a fentieket figyelembe véve játszol és ragaszkodsz a mindig ésszerű, valamint fegyelmezett játékra, akkor nagy meglepetések nem érhetnek és nem fogod a játékfüggők vagy nagy vesztesek táborába taszítani magad. Így is nagyon sok ember van, aki nem mérte fel megfelelően a képességeit és óriási tartozásokba verték magukat. Ne Te légy a következő, ezért arra buzdítunk, hogy minden lehetséges buktatót ismerj meg és tudatosíts magadban, hogy a szerencsejáték tényleg csak játék maradjon.