A Yankee Fogadás és Annak Lényege Példán Keresztül

Kombinált fogadási stratégia – yankee fogadás

Ahhoz, hogy a sportfogadás során hosszú távon nyereséges légy, megfelelő stratégiát kell választanod. Valószínűleg ismered magad annyira, hogy meg tudd állapítani, a nyugodt játék és a biztos nyereményt nyújtó módszer való neked, vagy az izgalmas játék tele kockázatokkal. Ha ez utóbbi, akkor kötésben kell megtenned, s kombinálnod kell a fogadásaidat.

Kötésben fogadni azt jelenti, hogy egy fogadáson belül egyszerre két vagy több eseményre fogadsz, azaz egy szelvényen több esemény végkimenetelét megtippelve nyersz, ha minden tipped bejön. A kombinált fogadás ennél összetettebb. Ez esetben is egy szelvényen több eseményre tippelsz, de nem kell, hogy minden tipped jó legyen, viszont minél többet találsz el, annál nagyobb a nyereményed. Te választod meg, milyen kombinációtípusban fogadsz. A kombináció típusára a kiválasztott fogadási események száma és a bejelölt kötések száma utal. Az első szám azt jelenti, hogy hány jó tipp kell a nyeréshez, a második pedig azt, hogy hány eseményre tippeltél összesen. (Például 5 esemény és 4-es kötésszám esetén a jelölés: 4/5.). Ez esetben azokkal a fogadásokkal nyersz, amelyek esetében a megfogadott kimenetel bekövetkezik, tehát eltaláltad. Ilyen kombinált stratégia a yankee fogadás.

Nézzük meg, mi is a Yankee fogadás lényege!

A Yankee fogadás 11 fogadásból áll, s négy sportesemény végeredményére fogadhatsz, ezeket kell eltalálnod. Nincs szó arról, hogy elbuknád az egész fogadást, ha egy tipped rossz. Tudvalévő, hogy vannak fogadási típusok, amelyek esetén ez így van.  Yankee fogadással, ha a négyből csak két meccs eredményét tippeled jól, már nyersz. A cél mindenképp a minél több találat, hisz ennek függvényében tehetsz szert nagyobb nyereményre. Előnye, hogy te magad állítod össze a szelvényt, de választod ki az eseményeket, amelyekre fogadni szeretnél. Drága fogadás, ha azt nézzük, hogy egy szelvényről van szó, viszont, ha figyelembe vesszük, hogy azon az egy szelvényen 11 fogadás szerepel, az olyan, mintha külön-külön tennél 11 fogadást, akkor nem drága. 

zulabet-regisztracio

Mi is a yankee 11?

Tegyük fel, hogy A, B, C és D csapatot választottad a 11 fogadás megtételére. 

A kombinált yankee fogadással így néz ki a szelvényed:

  • 6 db kettes kötésű fogadás: AB, AC, AD, BC, BD és CD;
  • 4 db hármas kötésű fogadás: ABC, ABD, ACD, BCD;
  • 1 db négyes kötésű fogadás, azaz amelyiken mind a négy esemény szerepel: ABCD.

A kombinációkat látva egyértelmű, hogy egy csapat nyerése esetén egyik fogadással sem nyersz, minimum kettőnek kell bejönni a nyeréshez. Ha például az A csapat nyer, esélyes mindegyik fogadás, amelyikben az A csapat szerepel. Még nagyobb a nyeremény, ha nyer a B csapat is. Amennyiben 3-as szorzóval fogadtál az A-ra, 4-essel a B-re, az A nyerése esetén a 3 teljes tét átkerül a B csapatra, s, ha az a csapat is nyer, a nyeremény így nem négyszeres, hanem tizenkétszeres.

Jól látszik, hogy a nyeremény a megtett tét és a szorzók függvényében alakul: kisebb szorzóval nagyobb esély van nyerésre, viszont kisebb a nyeremény összege. 

22bet promóció

Összegzés:

Te magad döntöd el, hogy az online sportfogadási lehetőségek közül melyiket választod. A legegyszerűbb módszer mellett maradva fogadsz egy sportesemény kimenetelére: az egyik vagy a másik csapat győzelmére, vagy döntetlenre. Így ne reménykedj nagy nyereményben. Ha viszont a kicsit bonyolult kombinált formációk valamelyikét választod, szívesen vállalva kockázatot nagy nyereményeket remélve, az izgalom garantált. Ez utóbbi lehetőséget kínálja a cikkünkben bemutatott yankee fogadás. Akkor válaszd ezt, ha úgy érzed, vannak már tapasztalataid a sportfogadás terén, hisz neked kell kiválasztanod a négy sporteseményt, amelyekre fogadásokat kötsz, s úgy megtippelni azok kimenetelét, hogy legalább kettő nyerő tipp legyen. 

Minél több a jó tipp, s minél magasabbak a nyereményszorzók, annál nagyobb profitra tehetsz szert. 

Remélhetőleg a cikk segített a yankee fogadás megismerésében, s annak eldöntésében, hogy neked való-e ez a fogadási típus. Ha sikerült érdeklődésedet felkelteni, próbáld ki!