Egy kombinált fogadási stratégia – patent fogadás

Amennyiben szeretsz sportfogadó portálokat látogatni és ott fogadásokat tenni kedvenc csapataid, vagy sportolóid mérkőzéseire, akkor most egy remek stratégiát szeretnénk számodra bemutatni. Egy tök jól kombinálható fogadás a Patent fogadás, mellyel tetszetős profitot tudsz elérni, ha ügyesen választod meg a tippeidet. Az alábbiakban összeszedtünk neked egy olyan fogadási típushoz tartozó ismereteket, melyekkel felvértezve te is magabiztosan tudod alkalmazni a stratégiát. Függetlenül attól, hogy hétvégente vagy csak hétköznapokon szoktál fogadni, ugyanúgy tudod alkalmazni a következőkben leírtakat.

Mi is a Patent stratégia lényege?

A patent fogadásról lényegében azt kell tudnod, hogy 3 mérkőzés kiválasztásával a létező összes kombinációját megtippeled a mérkőzéseknek. Kibontva annyit jelent, hogy megfogadod kötésben az összes mérkőzést, illetve az összes kettes kötést is, és végül az összes meccset külön-külön egyes kötésben. Ez annyit jelent összegezve, hogy összesen 7 fogadásod lesz, amelynél már egy fogadásod sikeressége esetén pénzt nyersz vissza. Persze, ha több meccset találsz el, akkor a nyereményed nagyobb lesz.

Vegyük azt, hogy csak egy nyertes tipped volt, ilyenkor nem biztos, hogy többet nyersz vissza, mint amit alaptétként választottál, inkább csak egy részét. Amint viszont már két tipped sikeres, akkor meglehet, hogy a pénzednél maradsz. Az sem kizárt, hogy akár a nettó profitod is pluszos lesz, ha legalább 2 jó tipped van.

Az a jó az online sportfogadó irodák világában, hogy a Patent fogadás esetén megfogadott 7 szelvényt nem kell külön-külön megfogadnod, hanem csak annyit kell tenned, hogy kiválasztod a három eseményt, melyet meg akarsz fogadni. Ennek köszönhetően sok időt és kattintgatást tudsz megspórolni magadnak.

zulabet-regisztracio

Patent fogadási példa

A fentiebb olvasottakból már tudod, hogy össz-vissz 7 fogadást kell megtenni a Patent stratégiával és ehhez 3 eseményt kell kiválasztanod, teljesen függetlenül attól, hogy labdarúgás, tenisz, kézilabda, jégkorong vagy kosár mérkőzésre tippelsz. Az alábbi példában egy egyszerű számítást hoztunk neked, ahol a három mérkőzés kimenetelét az A, B, C betűkkel jelöljük. Ezekhez rendelünk egyesével egy szorzót is, így remélhetőleg könnyeben szemléltethető a számítás.

Tehát választunk három mérkőzést, ahol az A kiemenetelnek 1,9-es, B-nek 2,8 és C-nek 3,3 a szorzója. A fogadás megtételéhez ezután egy alaptétet kell kiválasztanod, amely minden alfogadásnhoz hozzárendelődik tétként. Így például 1000 Ft-os alaptéttel összesen 7000 Ft-ot fogsz kockáztatni ( 7×1000 ). 

Az alábbiak lesznek azok a kimenetelek, amiket megfogadsz:

  • 3 db egyes kötés: A, B, C
  • 3 db kettes kötés: AB, BC, AC
  • 1 db hármas kötés ABC

Nézzük meg tételesens, hogy milyen kimenetelek esetén milyen nagyságú nyeremények várhatók.

Egyes kötések:

A 1000 x 1,9 = 1 900 Ft

B 1000 x 2,8 = 2 800 Ft

C 1000 x 3,3 = 3 300 Ft

 

Kettes kötések:

AB 1,9 x 2,8 x 1000 = 5 320 Ft

BC 2,8 x 3,3 x 1000 = 9 240 Ft

AC 1,9 x 3,3 x 1000 = 6 270 Ft

 

Hármas kötés:

ABC 1,9 x 2,8 x 3,3 x 1000 = 17 556 Ft

Láthatod, hogy 1 nyertes tippel, még mínuszban lennél, de 2 jó tippel, már profitot tudsz elszámolni. Persze jogos, hogy ha nagyobb oddsok lennének, akkor kedvezőbben jönne ki a matek, de ezzel a nagyobb rizikó is vállalandó. A számítás lényege, hogy így nem kell, hogy mindhárom tipped bejöjjön, hanem már 2/3 esetén is tudsz profitot realizálni, ami tök hasznos. Ennél konkrétan egy BC helyes tippelés esetén 9240+2800+1900-7000= 6940 Forintos profit jön létre, ami majdnem 2.00-ás eredő oddsz az össztéteted tekintve.

melbet 100% első befizetés

Összegzés röviden

A sportfogadás világában lévő játékosok sok-sok lehetőséggel találkozhatnak az online piacon. Igénytől függően választhatnak sportesemények és fogadási típusokat illetően. Ezért számodra is azt ajánljuk, hogy érdemes először felmérned a terepet, hogy mik azok a sportágak és fogadási stratégiák, amik illenek a fogadási stílusodhoz. Variáld a téteket és a mérkőzések számát. Ismerd ki magad, hogy melyik stratégia, vagy fogadási stílus illeszkedik legjobban hozzád. Ha nem szeretnél nagy tétekkel játszani és félsz a komoly kockázatvállalástól, akkor csak egy-egy mérkőzés megfogadásával próbálkozz, hogy megtudd milyen hatással van érzelmeidre, érzéseidre a sportfogadás világa.

Ha időközben úgy gondolod, hogy már elegendő tapasztalatot szereztél ahhoz, hogy megpróbálj újabb stratégiákat, akkor egy jó próba lehet a Patent választása. Hosszú távon mindenképp sikeres stratégia lehet, amennyiben a kiválasztott tippjeid közül általában csak 1 vagy legfeljebb 2 hibás, de nagy arányban sikeresen választod ki a tippjeidet.

Bízunk benne, hogy a cikk segített a Patent fogadás megismerésében, s annak eldöntésében, hogy neked való-e ez a fogadási stratégia, kombinációs lehetőség. Ha sikerült érdeklődésedet felkelteni, próbáld ki!