A Lóversenyfogadás szabályai és piacai a fogadóirodák kínálatában

Lóversenyfogadás alapjai és szabályai

Mindenkinek ott motoszkál az a gondolat a filmekből, ahogy a lóversenyeken fogadnak az emberek. Ennek a sportnak több száz éves hagyománya van, így van ez a mi hazánkban is, ahol szintén nagy múltra tekint vissza. A lóversenyfogadás a Szerencsejáték Zrt. fennhatósága alá tartozik. Ők állapítják meg azokat a kereteket amiken belül lehet fogadni. Az online fogadóirodák megjelenésével azonban sokan elcsábulnak. Az internetes fogadóirodák sokkal színvonalasabb szolgáltatást nyújtanak.

Néhány sportfogadó iroda

Az Unibet igen érdekes piacokat kínál, hiszen a népszerű versenyeken kívül, elérhető még, brazil, argentin és chilei verseny is. A kínálat és az oddsok nem a legjobbak. Az üdvözlő bónusz itt sem maradhat el, így egy teljesen ingyenes fogadást biztosít az oldal amelyet 20 000 HUF-ig tudsz felhasználni. Ez azt jelenti, ha maximum ekkora tétet teszel és elbukod, akkor sem kell aggódnod, mert visszakapod.

A Rabona egy igen gyorsan fejlődő oldalnak számít. Nem maradhatott le a lóverseny sem a több száz másik sportág mellett. Napi szinten akár 50-60 verseny is lehet. Egy 35 000 HUF-os bónuszt kaphatsz, amit viszonylag könnyen meg tudsz forgatni.

A Bet365 mindenki számára ismerős lehet egyéb más sportoknál is, így természetesen a lóversenyfogadás sem maradhatott le. A kínálat igen nagy és az oddsokra sem lehet panasz. Streamen keresztül azt is tudod követni, ahogy versenyeznek a pacik. Friss regisztráltként kaphatsz egy 15 000 HUF-os üdvözlő bónuszt. A világ legtöbb részéről találni fogsz itt futamokat.

A William Hill a britek nagy fogadóirodája. A főmenüben egyből megtalálod a lóversenyt. Ezen nem is kell csodálkozni hiszen Angliában igen nagy népszerűségnek örvend. Az oldal már magyar nyelven is elérhető. A szorzók egészen jók, kiemelt futamokra még kiemelt oddsok is szoktak járni. Az élő fogadás itt sem maradhat el és a legnagyobb élő streames paletta is itt érhető el.

A sort a Betfair zárja. Ez egy igen különleges brit fogadóiroda, hiszen itt más sportfogadók ellen köthetsz fogadásokat. Ezt az oldalt csak úgy használd, ha már van némi nyelvtudásod, hiszen elengedhetetlen. Ha tisztában vagy a sportfogadás szavaival, akkor már el tudod magad navigálni. A lóverseny piac komoly fogadási piac, a hét minden napján találni fogsz versenyt amire fogadhatsz. Az oddsok magasabbak más fogadó irodákkal szemben. Élő streamen is követheted az eseményeket.

BetWinner bónuszok

Lóversenyfogadás kezdőknek

Ha átfogó képet szeretnél kapni a teljes piacról és a lóversenyfogadásról, akkor meg kell ismerned a szabályokat és a piacokat. A piacok száma nem túl nagy, így az nem okozhat fejfájást, nem úgy mint a helyes tippek kiválasztása. Mindig mérd fel milyen formában vannak a lovak és a zsoké hogy teljesített az elmúlt időszakban.
A lóversenyeken nem sok mindenre lehet fogadni, egy-egy futamra nézve. A legnépszerűbb Befutó / Hármasbefutó opciókon túl elsőre nem is nagyon tud mást felsorolni egy kezdő vagy aki csak hallott már a lóversenyről. Nem igazán lehet összehasonlítani más sportágakkal. Itt is a legnépszerűbb fogadás a “futam győztese” vagy befutójára történő fogadás. Emelett az “első három helyezett” fogadást se hagyd figyelmen kívül.

Ez azt jelenti, hogy az általad, kiválasztott lónak az aktuális futam első három helyezettje között kell szerepelni. A zsoké fogadások egy érdekes piacnak számít, hiszen itt azt kell megtippelni, hogy melyik zsoké fogja nyerni a legtöbb futamot lovaival. A favoritok versenyének opciója annak fogadására ad lehetőséget, hogy megtippeld például 2 verseny esetében, hogy melyik versenyen fog nyerni legtöbbször az adott paci. Ehhez már tisztában kell lenned a lovak és a verseny háttér infókkal. Vannak speciális fogadások amelyek távolságokra szólnak, ez azt jelenti, hogy milyen távolsággal nyer az adott ló a másik előtt.

Lóversenyfogadás szabályai élőben

Az élő fogadás ma már alap az online világban, ezt a sportfogadó irodák zöme biztosítja is. Azoknál akiknél elérhető a lóversenyfogadás szinte biztos, hogy a futam előtti fogadás mellett ott lesz az élőben fogadás is. A komolyabb irodáknál van lehetőséged élőben is követni a futamot. Ezért próbálj olyan oldalt keresni, ahol van ez az opció, hiszen anélkül, hogy látnád elég nehéz fogadásokat tenni élőben. Lóversenyfogadás stratégia nem igazán létezik, sokkal inkább azon múlik, hogy mennyire vagy tájékozott és milyenek a megérzéseid.

unibet-bonusz-fooldal

Összegzés

A hazai hivatalos fogadásokat a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. végzi. Természetesen interneten is rengeteg helyen elérhetők a futamok és könnyedén lehet fogadásokat tenni, ezzel szemben azonban nagyon sok rajongó még mindig személyesen szereti megtekinteni a futamokat és papíros alapon fogadni a hármas befutóra. Mint szinte mindenben itt is a fővárosban van a legnagyobb érdeklődés és ezzel együtt itt központosodott a teljes iparág. A hagyományos forma, hogy kimegyünk a lovira, igen népszerű még most is, de a világ változásával együtt ez is kihalóban van és egy idő után el is fog tűnni.

Ha elszánt terveid vannak a lóversenyfogadás terén, akkor érdemesebb az online tér felé kacsintgatni, és a hagyományos vonalat legfeljebb szabadidős programnak meghagyni. Az online fogadóirodáknál óriási felhozatallal találkozhatsz, ahol kedvedre válogathatsz a jobbnál jobb szorzók közt. A magas oddsok, a fogadási piacok tömkelege és a kezdőbónusz adta lehetőségek sokkal kedvezőbbek mindeneki számára, ezért ideje megfontolni, hogy a hagyományos módról át kell váltani az online térbe. Ezt aki még nem tette meg annak itt az ideje. A lóversenyfogadás sok izgalmat tud okozni és ezzel együtt elég adrenalin dús is tud lenni, hiszen még vége nincs a futamnak addig semmiben sem lehetsz biztos. Ezért mindig gondold át jól a fogadásaidat és, ha kezdő vagy kezd az élő fogadásokkal, hogy megismerd milyen is ez a sport.